...eller om att fånga en fjäril... om en dans med svåra steg... om en varning för ras... eller om att vara av ingens frö... eller om tankar som räknas... eller om brustna hjärtans höst... eller kanske är det ett tal av Hjärter Dam... eller många ballader om konsekvenser... eller sagan om en fantasi... eller innan mörkret faller... eller kanske för den som letar...

söndag 7 oktober 2012

Om Note to the world

Nu är tiden inne att ta itu med alla monster som spökar. Gå till botten med allt och inse att alla har sina skelett i garderoben. Liksom på riktigt. Gå djupt och sen gå ännu djupare. Länge, länge har vi kommit undan men många med mig har de senaste åren tagit tjuren vid hornen och sett sig själva i spegeln, sett sig själva i barndomen och i framtiden. Bearbetat, rivit upp, sörjt, sovit, sörjt igen, bearbetat, pratat, rett ut, lämnat, gått vidare och blivit starkare. Nu kommer vi inte att komma undan. Enligt alla stjärnor och planeter är det dags. Annars smäller det. Om det får chansen att smälla så blir processen betydligt längre. För de flesta kommer det att smälla.

Alla har vi vårt. Föräldraband, relationer, trauman, kriser etc. Vi lever i relationer som vi inte trivs i, vi lever liv som andra ordnat för oss, vi jobbar på arbetsplatser vi inte uppskattas på, vi längtar efter nåt annat, nåt bättre. Vi förgiftar oss och avtrubbar oss. Vi stressar ihjäl oss och vågar inte säga nej. Vi glömmer bort vår hälsa, våra barn, vår familj. Vi ljuger och är oärliga både mot oss själva och andra.

Det är löjligt att tro att vi ska bli perfekta människor. Det kommer aldrig att hända. Vi gör alltid misstag och det ska vi göra också. Men att jobba mot lite medvetenhet, ärlighet, öppenhet och lycka kan väl knappast skada. Så vitt vi vet har vi ett liv och hur vi väljer att leva det, är upp till var och en.

Men finns det nåt vi vill förändra, finns det nåt som inte är "sant" så kommer det att visa sig nu. Vi kommer inte undan längre. Vi går mot en tid av upplysning, medvetenhet, vakenhet och ärlighet. Men innan vi når dit så måste vi ner, djupt, djupt ner i mörkret en sväng först.

It's now or never. :)

2 kommentarer: