...eller om att fånga en fjäril... om en dans med svåra steg... om en varning för ras... eller om att vara av ingens frö... eller om tankar som räknas... eller om brustna hjärtans höst... eller kanske är det ett tal av Hjärter Dam... eller många ballader om konsekvenser... eller sagan om en fantasi... eller innan mörkret faller... eller kanske för den som letar...

torsdag 19 april 2012

Om Att ta chansen

Man måste inte ta alla möjligheter man får. Bara för att en bank ger dej möjligheten att få ett kreditkort måste man inte ta det och använda upp hela limiten på en dag. Bara för att butikerna erbjuder dig alla världens grejer så betyder det inte att du måste köpa allt. Bara för att det finns gratis sprit på festen så betyder det inte att du måste dricka mycket mer. Bara för att det finns flera rätter på menyn betyder det inte att du måste väljer flera rätter bara för att du har råd. Du måste inte synda bara för att du har möjligheten att synda. Du måste inte handla det lilla extra bara för att du plötsligt har råd att handla det lilla extra.

Bara för att din pojkvän ger dej lov att vara otrogen så betyder det inte att han inte skulle må dåligt av vetskapen om att du faktiskt tog möjligheten. Att din pojkvän har gett dig lov är inte orsaken till att du är otrogen. Bara för att någon erbjuder dig ett chefsjobb så måste du inte ta emot det bara för att du är smickrad, trots att du är osäker på om du vill eller kan. Bara för att någon bjuder på droger så måste du inte tacka ja. Bara för att någon bjuder dig på fest så behöver du inte tacka ja om det känns som att du inte vill gå. Bara för att någon vill ligga med dig så behöver du inte ligga med denna någon för att vara snäll eller för att du känner dig smickrad. Bara för att alla andra avskyr en människa så behöver inte du avsky honom också, bara för att man ska.

Kom ihåg att du kan alltid vara av en annan åsikt. Kom ihåg att ingenting är svartvitt. Det finns alltid en annan version av historien, upplevelsen och det är din uppgift att alltid belysa den sidan som ingen vill se. Också när det gäller dina egna upplevelser, oberoende hur illa dom än kändes, så ska du alltid försöka flip the coin. Det är det som är rättvisa.

Hur neutral och fördomsfri går det att vara när man är trettio och har ett sjujävla bagage att kåka omkring på? Hur naiv och nollårig kan man vara när det känns som att i ren cynism och bitterhet kan förutspå nästan allt? Mer om det senare...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar